Глас от Сдружение ПФК Ботев:”Упрекват Златев, но без доказателства”
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Членът на Управителния Съвет на Сдружение ПФК Ботев Борис Гиздаков коментира, че групата фенове е прогонила Тервел Златев от встъпителната му пресконференция като нов изпълнителен директор заради “някакви стари истории”.

В същото време обаче Гиздаков обяви, че привържениците не са представили никакви доказателства за твърденията си.

Златев бе принуден да си тръгне от група фенове на тима минути преди обявената пресконференция след 10-минутна разпра на висок тон.

„Никой от нас не е искал циркове,” коментира Гиздаков. “Господин Самуилов обяви, че днес ще представи господин Златев, но се оказва, че е изпуснал самолет и не можа да го представи. В негово отсъствие няма как да се случи.”

„Има двама души в България, които са завършили спортен мениджмънт в Швейцария. Единият е Тервел Златев, другият е Павел Колев в Левски.

“Изборът не е голям, ако някой има други кандидатури, да ги обявява. Ние сме питали собственика, мажоритарния и се оказа, че с мнозинство се гласува доверия на господин Златев.

“Упрекват го за някакви стари истории. Ако някой го обвинява, да изкара документи, да докаже, че е прав и тогава нещата ще се преразгледат“.

Гиздаков заяви, че сега всичко е в ръцете на Самуилов.

„Всичко сега зависи от господин Самуилов, надявам се, че той като сериозен бизнесмен ще удържи на поетия ангажимент лично да представи господин Златев в администрацията и в отбора“.

„Господин Самуилов определи часа и мястото на срещата. Аз в момента замествам господин Кошински, който е председател на УС на мажоритарния собственик.

“Нямам никаква конкретна представа какво се случва в Ботев. Тези момчета са изплашени, че господин Самуилов ще изостави Ботев. Може би имат някакви основания, но се надявам това да не е така“.

„Нашата позиция за Тервел Златев сега навярно ще бъде изговорена наново. След като една част агресивни момчета тръгнаха да го гонят. Това не са цивилизовани отношения.

“Виждали сме го в Ботев и на други места. Аз не мисля, че това е начинът да се решават управленски въпроси в клуба. Не съм се чул с господин Златев след случката. Сега ще му се обадя по телефона. Има теоретични вероятности всякакви.”