Гнабри иска да води нападението на Германия на Евро 2020
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"По-забавно е да играеш нападател, защото си по-близо до гола, а аз се чувствам много добре отпред", споделя Гнабри

Футболистът на Байерн Мюнхен Серж Гнабри очаква с нетърпение Европейското първенство. Националът на Германия се надява да играе силно на европейксите финали и да помогне на Бундестима за победи. Крилото на Байерн Мюнхен се отчете с 15 гола в 20 мача за Бундестима, като сега ще участва в първия си голям турнир с националния отбор.

Германците страдаха от липса на голове в мачовете срещу Румъния и Северна Македония. В тези две срещи в края на март отборът вкара само 1 гол и дори загуби у дома от западните ни съседи.

“Все още не съм говорил с треньора Йоахим Льов. Ще видим на какъв пост ще играя”, каза Гнабри на онлайн пресконференция преди контролата срещу Дания в сряда.

“Очевидно ще се радвам да играя централен нападател. Но всъщност няма значение кой играе отпред, като се има предвид качеството в нашия състав. По-забавно е да играеш там, защото си по-близо до гола, а аз се чувствам много добре отпред”, добави нападателят.

Гнабри е използван в Байерн по крилото или зад нападателя на Байерн, тъй като нападението на баварците се води от Роберт Левандовски.

“Различно е когато нямаш Левандовски или Ерлинг Холанд от Борусия Дортмунд. Но ние сме много качествен отбор. Не се притеснявам, че няма да сме достатъчно добри отпред”, добави германският офанзивен футболист.

“Няма значение на коя позиция играя, стига да е в нападение. Ще се опитам да намеря места, където мога да бъда опасен за съперника”, споделя Гнабри.