Гочето: Интересът на ЦСКА към първенството е позагубен
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Вниманието на ЦСКА е насочено изцяло към Купата на България", споделя Георги Василев

Бившият наставник на ЦСКА Георги Василев-Гочето направи обширен коментар след поражението на “червените” с 0:1 при визитата на Берое в неделя. След тази загуба тимът от “Българска армия” остана доста далеч от титлата, а Гочето е на мнение, че интересът на ЦСКА към първенството е позагубен, поради което треньорът Бруно Акрапович е оставил ключови играчи резерви срещу “зелено-белите”.

“От камбанарията на ЦСКА редица неща би трябвало да се обмислят и да се изкажат точно. След загубата в Стара Загора не всичко ще звучи приятно, но най-вече спортно-техническият щаб трябва да си направи преценката и да нанесе необходимите корекции”.

“ЦСКА излезе с доста променен състав, а това показва, че интересът към първенството вече е позагубен. Вниманието е насочено изцяло към Купата на България, поради което няколко основни фигури бяха съхранени от наказание за натрупани картони”.

“Това се отрази на представянето, защото вътрешните връзки бяха нарушени. През второто полувреме ЦСКА показа по-добра игра, имаше повече интересни ходове напред, но всичко спираше пред вратата на съперника.”

“В ситуацията с дузпата трябваше да има ВАР, за да е обективно решението. Колкото и да са критични хората към системата, по-хубаво да я има, за да ги няма тези спорове сега или поне да са по-малко. Иначе появилият се в титулярния състав Турицов се представи на ниво във фаза защита”.

Георги Василев отличи и добрата игра на Берое, като тимът на Димитър Димитров е бил групиран много добре, като футболистите на ЦСКА не са успели да спечелят битката в центъра на терена.

Според Гочето първият полуфинален двубой срещу Лудогорец за Купата, в който ЦСКА е домакин, ще бъде от решаващо значение. Специалистът очаква да има голямо тактическо надиграване между Акрапович и Дамбраускас.