google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"И за Лудогорец, и за ЦСКА, ако не станат шампиони - ще бъде неуспех", смята Георги Василев.

Ставалият шампион и с Левски, и с ЦСКА – Георги Василев, говори пред “Мач Телеграф” преди сблъсъците от плейофоната фаза в efbet Лига, с които се слага край на настоящата кампания.

“Първенството добива малко европейски характер. Обикновено сме свикнали да правим сравнение с футболни страни, където до последната секунда на финалния кръг не се знае кой ще бъде шампион, както се очертава и в България тази година. Последните двубои още повече завързаха нещата. Лудогорец и ЦСКА са в една надпревара през последните месеци. Сега се оказа, че последният кръг ще бъде решаващ”, започна Василев.

“За мен бе малко учудващ хиксът, който направиха ЦСКА с ФК ЦСКА 1948. Имаше го и това нещастие с изпуснатата дузпа в края на мача, която можеше да им донесе победата. Надявам се, че тази емоционална травма няма да се отрази на Турицов. Ще му окаже някакво влияние, но той е силен като характер и ще издържи на напрежението. Случва се всеки да изпусне дузпа”, продължи Гочето, който коментира и срещата в Разград между Лудогорец и Левски.

“Драматично протече мачът, Левски водеше, но някак много бързо Лудогорец вкара два гола, за да стигне до успеха. Левски не бе с този състав, с който игра в последните мачове. Даде се шанс на други футболисти, но те не успяха да окажат достатъчна съпротива на Лудогорец“.

“Тези мачове трябваше да се играят по едно и също време. Когато има такова съревнование, независимо от обясненията – телевизия, рекламни истории, кръговете се провеждат по едно и също време. Смятам, че бе грешка двата мача да се играят по различно време”, категоричен е Георги Василев.

“За мен има достатъчно класа в този отбор и добър треньор, но имам впечатление за много голям респект от противниците. Виждаме го дори на “Армията”, където в миналото ЦСКА много трудно допускаше грешки”, сподели той.

“И четирите отбора ще излязат с амбиция да направят последния ход по подобие на шаха – кой кого ще матира. Левски е ангажиран да спечели мача заради битката за третото място и участие в Европа. За ЦСКА победата е задължителна. Тимът на Черно море смятам ще бъде готов на 100%, след като получи неприятни удари от Лудогорец през сезона. Считам, че в отбора и Илиан е събрана достатъчно спортна ярост за успех. За нас, като неутрални зрители, несъмнено ще бъде интересно”, анализира специалистът.

“Това е бушонът, който изгаря при неуспех. И за Лудогорец, и за ЦСКА, ако не станат шампиони – ще бъде неуспех. При Левски отдавна се говори за треньорска смяна. Чудя му се малко на Топузаков. При него постоянно витае тази мисъл, че идва нов треньор, с когото вече е седнато на масата, за да се преговаря. Не е много приятно за един треньор да работи в такава обстановка – като дамоклев меч виси човек, който го гласят за поста зад гърба му. Съществува все пак вероятност да се е разбрал с ръководството, че ще работи само до края на сезона, което е по-приемливият вариант. Витае напрежение около всички треньори, освен Илиан Илиев. Той е твърд на поста си, доказал е, че се справя с проблемите на Черно море и то доста добре”, каза още Гочето.