Гочето: Време е ЦСКА да се конкурира за титлата с Лудогорец
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Виждам в лицето на Локо Пд един доста сериозен аргумент като противник"

Бившият треньор на ЦСКА Георги Василев заяви в предаването „Домът на футбола“, че „армейците“ ще бъдат основен конкурент на Лудогорец за титлата през новия сезон. Гочето също сподели, че назначаването на Любослав Пенев начело на ЦСКА е изиграло положителна роля в развитието на „червените”.

„Нищо ново и никаква изненада за Любо Пенев. Влизането му в ЦСКА е съвсем нормално. Човек, който познава до болка кухнята на клуба, вярват му, всички ги познават. ЦСКА имаше достатъчно възможности като селекция, като организация, като финансова стабилност, за да се възложи на Любо Пенев да води отбора. Купата не е случайна. ЦСКА показа едно лице в мачовете с Лудогорец, което трябва да задържи това ниво, за да бъде директен противник на разградчани през новия сезон”.

„Нормално е феновете да съжаляват, че това не е станало по-рано с надеждата за друго развитие. Във футбола никога не може да върнеш ситуация, мач или каквото и да е било. Само могат да се  радват, че имат човек, който може да ги води смело напред с надежда в следващото първенство. ЦСКА през тази година показа качества, които безспорно предопределят нагласата, целите, задачите, които ЦСКА ще си постави за новия сезон. Това е факт, около който се шуми. Дошло е време, в което ЦСКА трябва да се покаже като конкурентноспособен на Лудогорец. Това би направило много интересно новото първенство. Виждам в лицето на Локо Пд един доста сериозен аргумент като противник. Локомотив го доказа в конкретните двубои с тези противници. Иска ми се Левски също да има своите амбиции”, каза Василев.

„Лудогорец показа една несигурност и колебание в много от мачовете. Те трябва да бъдат доволни, че конкуренцията не беше силна и беше в лицето само на ЦСКА. По всяка вероятност са си направили много изводи, може би Лудогорец ще изглежда по съвсем друг начин и ще има ново лице. Това е съвсем логичен процес, футболисти, които са минали своя апогей, да бъдат заменени. Лудогорец не си поплюва в селекцията, ангажират се футболисти, които са им необходими. Лудогорец ще бъде потенциален кандидат за титлата, аз в това не се съмнявам. Аз лично от работата на Дамбраускас не мога да коментирам, защото не съм близо до него. Мога само да гледам как води мачовете. Специалист, който може да владее ситуацията и се справя”, допълни Гочето.