Гол на Тони Тасев донесе ценни три точки за Монтана в efbet Лига
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Новакът в елита се наложи с 1:0 над ЦСКА 1948, домакините играха последния половин час с човек по-малко

Монтана спечели с 1:0 домакинството си на ЦСКА 1948 на старта на 18-ия кръг в efbet Лига. Единственото попадение в двубоя отбеляза Тони Тасев от дузпа в средата на първата част. През второто полувреме домакините останаха с човек по-малко след втори жълт картон на Сергей Георгиев.

Така след успеха Монтана се отдалечи от опасната зона и вече е на 10-ото място с 18 точки. ЦСКА 1948 е шести с 27 точки.

Първата сериозна опасност в мача създаде Монтана в 15-ата минута, когато Давид Кики отправи мощен диагонален удар, но Даниел Наумов успя да отклони, след което топката се отби в напречната греда.

В 22-ата минута Георги Русев фаулира Тони Тасев в наказателното поле, за което реферът отсъди дузпа, която Тасев изпълни точно, давайки преднина на Монтана.

В края на редовното време на първата част Лазар Марин отправи изстрел, топката премина през няколко играчи и стигна до Галин Иванов, който подаде за Симеон Петров, който прати в мрежата на Монтана. Попадението обаче бе отменено заради засада, тъй като според страничния рефер Петров е играл с топката при удара на Марин, какъвто контакт не се видя при повторенията.

След почивката Сергей Георгиев от тима на Монтана си издейства два жълти картона в рамките на 8 минути, като вторият бе получен в 61-ата и домакините останаха в намален състав.

В 80-ата минута Галин Иванов получи с гръб към вратата, обърна се бързо, но ударът му от линията на пеналта бе крайно неточен.

Монтана успя да удържи аванса си до последния съдийски сигнал и се поздрави с важните три точки в битката за оцеляване.