Страхотен гол в последния момент измъкна Испания в Грузия
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Ла фурия" успя да направи пълен обрат след доста колеблива игра

Испания успя да победи по изключително драматичен начин Грузия с 2:1 в мач от втория кръг в група “В” на Световните квалификации за Катар 2022 година.

Очаквано, “ла фурия” стартира с натиск, като първата интересна ситуация дойде в 11-ата минута, когато Феран Торес стреля в наказателното поле след разбъркване, но Гиорги Лория спаси по отличен начин.

Към края на полувремето изглеждаше, че почивката ще дойде при нулево равенство, но тогава изненадващо Грузия нанесе своя удар. Китейшвили получи топката пред наказателното поле и подаде към Квича Кваратскелия, който проби и с хубав шут по диагонала откри.

Испанците вдигнаха сериозно темпото и в 56-ата минута изравниха. Алба получи отляво и центрира, а там Мората опита да отиграе топката с пета, но неуспешно.

Феран Торес се озова на пътя й на далечната греда и не сбърка от няколко метра. В 77-ата минута Дани Олмо получи пред наказателното поле, влезе и стреля, но неточно.


Драмата дойде в края, когато испанците стигнаха до пълния обрат дълбоко в добавеното време. Отново Алба беше в зародиша на гола им, след като намери Дани Олмо в половината на домакините, след което напредна и реши да пробва силен шут от голяма дистанция, който мина през ръцете на вратаря Лория и се озова в мрежата му.


Грузия останаха и с човек по-малко заради много грубо нарушение на  Шенгелия.