Големите претенденти за Голмайстор на Евро 2024
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Килиан Мбапе и Хари Кейн са големите фаворити да спечелят Златната обувка на Европейското първенство

Европейското първенство 2024 стартира на 14 юни, като най-добрите играчи от целия континент се събират в Германия за глемия футболен турнир. Битката за Златната обувка в Германия се очертава да бъде оспорвана, така че нека разгледаме фаворитите за голмайстор на Евро 2024.

Хари Кейн е един от двамата големи фаворити да стане голмайстор на Европейското първенство. Кейн вкара , 44 гола във всички състезания за Байерн Мюнхен през този сезон и той е голмайсторът за всички времена на Англия. Нападателят й не беше в най-добрата си форма по време на Световното първенство през 2022 г., но пък на последното Европейско вкара 4 гола и спечели Златната обувка на Световното първенство през 2018 г. Хари Кейн вече свикна с обстановката в Германия и ще има край себе си Фил Фодън, Букайо Сака, Джуд Белингам, така че би трябвало да отбележи доста попадения на турнира.

Килиан Мбапе е един от най-добрите играчи в света и винаги прави впечатление на голямата сцена. Той има 16 гола в 16 мача на последните три големи турнира за Франция. Френският тим конструиран така, че да извлече най-доброто от него и той има късмета да играе заедно със своите съотборници от ПСЖ Усман Дембеле и Рандал Коло Муан. Мбапе се отправя към турнира знаейки, че ще бъде играч на Реал Мадрид през следващия сезон, така че няма да бъде разсейван и може напълно да се съсредоточи върху отбелязването на попадения, които да помогнат на Франция да спечели европейската титла.

Кристиано Роналдо вероятно ще изиграе последния си голям турнир с Португалия. Най-добрият голмайстор за всички времена на международната сцена може да избухне на Евро 2024. Роналдо е заобиколен от много атакуващи таланти в редиците на Португалия. Отборът е в лесна група и Кристиано може да натрупа поне 3 попадения преди старта на директните елиминации. Португалецът може да бележи голове от всяка една ситуация и ще се бори за Златната обувка на Евро 2024.

Ромелу Лукаку от Белгия е в топ 4 на фаворитите да стане голмайстор на Евро 2024. Нападателят на Челси вкара 14 попадения в квалификационната кампания за турнира. Очаква се той да бъде водещият реализатор на Белгия на финалите, а “червените дяволи” могат да стигнат далеч в турнира. Лукаку изпрати добър сезон с тима на Рома, където игра под наем от Челси, така че ще се надява да пренесе формата си и по терените в Германия.

Играчи като Джуд Белингам, Оливие Жиру, Алваро Мората и Кай Хавертц също са способни да се борят за Златната обувка на Евро 2024. Дори трябва да включим в това число и Никлас Фюлкруг от Германия, ако футболистът на Борусия Дортмунд е титуляр в срещите на Бундестима. Със сигурност ни очаква оспорвана битка за голмайстор на Европейското първенство и може би след финалния мач ще разберем кой играч завършва турнира с най-много попадения.