google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Първият футболист, реализирал гол за български отбор в Шампионската лига – Мариян Огнянов, се превърна в герой в разгромната победа на Левски (Лом) с 5:0 над Дреновец в среща от четвъртия кръг на Северозападната Трета лига.

Това бе и първото домакинство за сезона на тима от дунавския град. Срещата с Локомотив (Мездра) от втория кръг беше отложена заради довършителен ремонт на градския стадион в Лом.

Разписалият се във вратата на Челси бивш нападател на Левски, Ботев (Пловдив) и ЦСКА 1948 Огнянов се отчете с две попадения при изразителния успех, а точни за радост на повече от 300 зрители бяха също Георги Цеков, Сашо Веселинов и Йордан Йорданов.

Любопитно е да се отбележи, че домакините се наслаждаваха на солидно предимство, независимо че играха през цялото второ полувреме с човек по-малко, след като реферът Росен Гановски показа червен картон на стража Иван Ризов малко преди почивката.

Предвожданият от Благой Кръстанов Левски (Лом) продължава да е без загуба от началото на сезона, но все още е в средата на таблицата, тъй като има мач по-малко от останалите отбори.

В първия кръг ломчани завършиха наравно – 0:0, при визитата на Янтра (Полски Тръмбеш).

Миналата седмица Левски (Лом) отново спечели точка от гостуване – 1:1 срещу Пещера (Галата), като гастролът бе белязан от спорно съдийство, предизвикало бурно недоволство в делегацията на ломчани, сред които бе и кметът на града д-р Георги Гаврилов

В петия кръг Левски гостува на водача в групата Академия Ботев (Враца), който записа само победи в първите четири кръга. Двубоят ще се състои на 6 септември.

Съставът на Левски (Лом): Иван Ризов; Дарин Димитров, Раиф Мурадов, Кристиян Григоров, Васил Сапунджиев, Цвети Неделчев, Николай Христов (капитан), Георги Цеков, Рангел Абушев, Мариян Огнянов, Ивайло Орлинов. Резерви: Виктор Ганчев, Александър Славейков, Боби Симеонов