google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Сенегалският национал Булайе Диа е свързван с трансфер на стадион "Емиратс"

Отборът на Арсенал проявява сериозен интерес към звездата на Реймс Булайе Диа, пише „Le10Sport“. Изданието твърди, че старши-треньорът Микел Артета е на мнение, че 24-годишният нападател е човекът, който да реши проблемите на “артилеристите” в нападение.

Сенегалският национал е реализирал 8 гола в 12 срещи във френската Лига 1 през този сезон. Той е на 2-рото място в голмайсторската класация като изостава само с две попадения от звездата на ПСЖ Килиан Мбапе.

Тимът на Арсенал има проблеми пред гола през този сезон и това се отразява на представянето им в Премиър Лийг. Тимът се намира на 15-о място в класирането, като е отбелязал само 10 гола в 12 срещи през сезона.

Звездата на “топчиите” – Пиер-Емерик Обамеянг, към когото има най-много очаквания да бележи голове, има едва две попадения през сезона, а само едно е от игрова ситуация. Поради слабата форма на габонския национал се очаква „топчиите“ усилено да търсят нов нападател през януари.

Договорът на Булайе Диа с Реймс е до лятото на 2022 година и се смята, че Арсенал ще може да го закупи доста евтино – за около 10 милиона британски лири. Отборът от Северен Лондон обаче не е единственият тим с интерес да се подсили с 24-годишния голаджия. Френските Олимпик Марсилия и Лион, както и Евертън също следят ситуацията с нападателя на Реймс.