Головата легенда Роби Фаулър съди австралийци
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Легендарният нападател на Ливърпул Роби Фаулър предприе юридически действия срещу австралийския Бризбън, претендирайки че е неправомерно уволнен като треньор на клуба по-рано тази година.

През март именитият голмайстор, който е боготворен от привържениците на мърсисайдци, беше принуден да се прибере на Острова заедно с асистента си Тони Грант заради кризата с коронавируса.

Три месеца по-късно обаче Бризбън информира Фаулър за взетото от шефовете на клуба решение за прекратяване на договора, базирано на закъснялото прибиране на треньора в Австралия.

Ирландският нападател на тима Рой О’Донован дори определи действията на Фаулър като “малко егоистични”, имайки предвид че екс-нападателят на Ливърпул е използвал проблемите с COVID-19, за да остане по-дълго време в Англия.

“Много хора могат да имат мнение за мен, но ако има нещо, което със сигурност не съм – това е, че не съм егоист,” контрира Фаулър, който вече е изпратил случая във ФИФА, пред “Сидни Морнинг Хералд”.

“Аз исках да свърша започната работа, но не получих възможност да се завърна, за да покажем на хората какво сме в състояние да постигнем.

“Но със сигурност не съм егоист, нито пък съм някой, който се отказва лесно…”

Медиите в Австралия вече обявиха, че Фаулър е наел адвокатска фирма, базирана в Сидни, която е изпратила жалба във ФИФА, изискваща компенсация за неправомерна раздяла с Бризбън.

Единственият треньорски опит на 45-годишния Роби бе с тайландския Муангтонг Юнайтед през сезон 2011-2012 година, когато той действаше като играещ мениджър.

Фаулър пое Бризбън, финиширал на предпоследно място миналия сезон, в началото на кампанията и до спирането на шампионата заради кризата с коронавируса отборът заемаше 4-о място.

Головата легенда Роби Фаулър съди австралийци 1

Роби игра за Ливърпул между 1993 и 2001 година, а по-късно и през сезон 2006-2007 година, записвайки 369 мача и 183 гола с екипа на Червените.

С мърсисайдци той спечели ФА Къп, Купата на Лигата (два пъти), УЕФА Къп и Суперкупата на Европа.

Фаулър, който има 26 мача и 7 гола за националния отбор на Англия, игра също за Лийдс, Манчестър Сити, Кардиф и Блякбърн.