Головата сензация на Етър с приза за Играч на кръга
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Силните игри на Гаетан Миси Мезу не останаха незабелязани и в Габон

Габонската перла в нападението на Етър – Гаетан Миси Мезу, беше избран за Най-добър играч на 20-ия кръг на Първа лига в традиционната анкета сред футболните треньори, организирана от Прес-клуб “България”, научи 7 Спорт.

Роденият във Франция стрелец очарова футболните привърженици с двете си изящни попадения, вдъхновили Виолетовите към изключително ценната победа над ЦСКА 1948 с 3:1, с която те най-после успяха да се отскубнат от дъното на таблицата.

Миси Мезу, който намери място в предварителния състав на габонския национален тим за предстоящите квалификации в турнира за Купата на Африка с ДР Конго и Ангола в края на месеца, демонстрира високата си класа с по един гол във всяко едно от полувремената.

Преди почивката 24-годишният нападател порази целта с деликатен удар с глава, а в началото на втората част оплете топката в мрежата на столичния тим с попадение, което би задоволило претенциите и на най-изтънчените естети.

На второ място в престижната класация остана таранът на Ботев Пловдив Атанас Илиев, който увенча силната си игра срещу с Левски с дубъл, а след него се нареди авторът на два гола за шампиона Лудогорец в срещата с Берое – Елвис Ману.

На четвърто място остана разписалият се във втора поредна среща Иван Тилев (Арда).