Острието на Етър разбуни духовете – оплака се от расизъм!
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Гаетан Миси Мезу обвини Светослав Вуцов в расистки изказвания в мача на "Ивайло" днес

Габонската перла на Етър (Велико Търново) Гаетан Миси Мезу сподели чрез пост в социалните мрежи, че е станал жертва на расизъм по време на мача срещу Славия днес.

Срещата от 26-ия кръг на efbet Лига завърши при резултат 1:1, който остави и двата отбора в битката за оцеляване, но се видя след последния съдийски сигнал, че Мезу и вратарят на гостите Светослав Вуцов обсъждаха нещо на висок тон и беше нужно помощник-треньорът на търновци Тодор Кючуков да ги успокоява.

От поста на Мезу става ясно, че той е бил обиждан на расистка основа от Вуцов по време на мача, а при опитите си да сигнализира това на главния рефер, е получил предупреждение, че ще получи жълт картон.

Ето какво гласи и пълният текст, който сподели габонецът в социалните мрежи:

“Дне се случи нещо лошо. Нещо, което няма място на футболния терен или извън него. Някой да бъде обиждан заради цвета на кожата си, религията или всяка друга причина е неприемливо. Когато сигнализирах на съдията, че вратарят на противниковия отбор ме нарече “маймуна”, той не ме чу и дори ме предупреди, че ще ми покаже жълт картон. Опитах се да разговарям с него и да му кажа, че това е сериозно, но той не направи нищо. Затова питам себе си: “какво друго мога да направя?”. Какво трябва да се случи, за да се спре това?Не съм първият, няма да съм и последният, който да бъде жертва на такова нещо, но съм изморен и не мога да приемам повече такива неща. Затова ще направя всичко по силите си, за да съм сигурен, че расизмът няма да живее по футболните терени и по света като цяло. Спрете расизма!”.

Aujourd’hui quelque chose de grave s’est passé. Un événement qui n’a pas sa place dans un terrain de foot ou dans la vie…

Posted by Gaetan Missi Mezu on Saturday, April 24, 2021