Голямата звезда на Ливърпул е с COVID-19
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Moхамед Салах е изпълнявал международни задължения за Египет, но сега ще трябва да се самоизолира след потвърждение, че е заразен с коронавирус

Звездата на Ливърпул Moхамед Салах е с положителен тест за коронавирус, съобщи Египетската футболна асоциация (EFA). Това е много неприятна новина за наставника на “червените” Юрген Клоп, който няма да може да разчита на Салах в следващите мачове на своя тим.

В изявление на уебсайта на EFA се казва: „Медицинските тестове, извършени в националния ни отбор по футбол, показва, че нашият играч Мохамед Салах, звездата на Ливърпул, е заразен с коронавирус, след като тестът му е положителен, въпреки че не страда от никакви симптоми докато останалите членове на тима са с отрицателен резултат”.

През този сезон Салах е в отлична форма за Ливърпул, като вкара осем гола в същия брой мачове от Висшата лига и има 10 попадения в 13 мача във всички състезания.

Новината е нов удар за мениджъра на Ливърпул Юрген Клоп, който вече загуби централния защитник Джо Гомес по време на тази международна почивка. Английският защитник се контузи по време на тренировка и трябваше да се подложи на операция на коляното си, а сега ще отсъства няколко месеца.

Върджил ван Дайк, Фабиньо и Трент Александър-Арнолд също са дългосрочно отсъстващи с контузии в тима на Ливърпул.