Голямо наказание грози Неймар – няма да играе в Лига 1 до 2021г.
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Бразилската звезда на Пари Сен Жермен Неймар се забърка в грандиозен скандал, след като в мача на парижани срещу Олимпик Марсилия влезе в конфронтация с Алваро Гонсалес. Скандалът е на път да завърши по най-лошия начин за двамата футболисти, тъй като престижният френски вестник „L’Équipe“ съобщава, че двамата е възможно да бъдат санкционирани с 8 мача.

Това ще означава, че Неймар и Гонсалес няма да играят във френската Лига 1 до 2021 година. Със сигурност отсъствието на бразилеца ще бъде сериозен удар за тима на ПСЖ след колебливия старт на кампанията за шампионите.

В Бразилия пък направиха обстоен анализ на случката между Неймар и Алваро, като специалисти по четене на устните от местна телевизия стигнаха до заключението, че Гонсалес нарича Неймар „кучи син” и “маймуна“. Часове по-късно „El Partidazo de COPE“ информира, че от Марсилия разполагат с изображения, показващи, че Неймар нарича японеца Хироки Сакай с думите „китайско лайно”.

В случай, че процедурата по разследването на инцидента е успешна и Френската професионална футболна лига (LFP) прецени, че е имало расистки обиди, двамата футболисти ще получат наказание между 8 и 10 мача, тъй като това гласи правилника за обида на основание идеология, раса, националност или етническа принадлежност.