Гонзо: Марадона стоеше пред мен и не можех да повярвам
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Георги Иванов с любопитен разказ за срещата си с великия Диего Марадона

Спортният директор на Локомотив Пловдив Георги Иванов разказа спомени от края на ХХ век. Бившият национал на България потвърди разказа на Радостин Кишишев за посещението на легендата Марадона в хотела на нашия национален тим в Аржентина.

“Да, вярно е. Кишишев казва истината. Всичко това се случи през март 1998 г. в Буенос Айрес. Имахме приятелска среща с Аржентина, която беше подготовка за нашето участие на Мондиала във Франция. Загубихме с 0:2. Аз и Стоичков деляхме една стая в хотела, в който беше настанен нашият тим”, коментира Гонзо.

“Както си стоях вътре сам, тъй като Ицо беше излязъл някъде, п едно време на вратата се почука. Почука се три пъти, като третият удар бе силен. Отивам да отворя и насреща ми… Диего Марадона. Не можех да повярвам, че пред мен е един от най-големите футболисти за всички времена. Марадона искаше да се види със Стоичков, а както знаете, двамата бяха големи приятели. Поканих в стаята и му казах да изчака. Бях загубил ума и дума, тъй като до мен стоеше голямо футболно светило. Най-голямото”, заяви Гонзо.

“След 2-3 минутки Ицо се върна и двамата с Марадона започнаха да се прегръщат. Диего беше в отлично настроение. Не мога да повярвам, че той вече не е между живите. Бог да го прости, Дон Диего ще остане завинаги в историята не само на футбола, но и на спорта като цяло”, завърши Георги Иванов.