Добави коментар
"Прекалено много чужденци играят в българското първенство и не се дава възможност на младите играчи", категоричен е бившият нападател.

Техническият директор на Българския футболен съюз (БФС) – Георги Иванов, посочи пред “БНТ”, че използването на прекалено много чуждестранни играчи в родното първенство пречи на националния отбор да се развива.

„Няма напрежение към Кръстаич. Ние знаем, че когато нещо почва да се изгражда, това е труден процес и няма как да стане за месец или два. Знаем, че пътят е труден, има много тръни по него, но знаем къде е бъдещето. Не можем да очакваме от тези млади футболисти без опит да побеждават всеки мач“, коментира Гонзо.

„Стоим си на едно място и вървим назад. Дълги години това е правено. Не са поемани рискове и може би за това сме в тази ситуация. Всичко в живота е причина и следствие“, добави той.

„Големият проблем е, че прекалено много чужденци играят в българското първенство, не се дава възможност на младите играчи да изпъкват и да се развиват. Школите не работят по най-добрия начин, за да изкарват футболисти. От лидера в класирането ЦСКА – София нямало нито един футболист в националния отбор… Там от 11 човека, 10 са чужденци“, сподели Иванов.

„Примерно за мачовете със Северна Македония и Гибралтар и аз щях да псувам националния отбор. Нормално, когато отборът не играе добре и губи“, заяви още техническият директор на БФС.

Добави коментар