Гонзо се разсърди, постави нереална цена на Алмейда
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Иванов с противоречиво изказване, което само може да влоши отношенията с Алмейда

Спортният директор на носителя на Купата на България Локомотив (Пловдив) Георги Иванов изпусна нервите си и направи нелепо изказване във връзка със смятания за сигурен трансфер на Диниш Алмейда в ЦСКА София.

Португалският бранител, чийто контракт с Локо изтича след края на сезона, иска да продължи кариерата си на “Българска армия”, където ще се събере с доскорошния си наставник Бруно Акрапович, а на всичко отгоре би получавал повече от два пъти по-висока заплата.

Гонзо, който така и не може да прости напускането на Акрапович, обаче смята, че ЦСКА трябва да плати повече от 200 хиляди евро, за да си осигури услугите на защитника, който само четири месеца след началото на пролетния дял на Първа лига ще може да напусне “Лаута” абсолютно безплатно.

“Чета, чета, чета и не вярвам на написаното,” направи неуспешен опит да бъде оригинален бившият нападател. “Така че, ще бъда напълно откровен с вас. Първо, никой от ЦСКА не е влизал в контакт с нас за Алмейда. Второ, ако Червените искат да го вземат сега през декември, това ще стане само с пари и с нищо друго, защото Диниш има договор с нас до 30 юни 2021 година.”

Иванов никога не е криел неприязънта си към ЦСКА, като и този път не пропусна да направи саркастичен коментар.

“Цената на Алмейда била 200 000 евро?” възкликна Гонзо. “Няма такова нещо. Срещу тези пари от ЦСКА могат само да се снимат с Диниш. Да дойдат на „Лаута“, да платят, ще им направим снимка с Алмейда. Но да го купят за тези пари – абсурд!

“Цената на португалеца е по-висока, но няма как да ви кажа точно колко струва той. Да, някои клубове намаляват цените на играчите си, когато техните договори изтичат през лятото, за да вземат някой друг лев през декември.

“Защото от 1 януари въпросният футболист има право да подпише предварително с когото си пожелае. Но специално на Алмейда цената не мърда и това е!

“Ще ви кажа и нещо друго. При трансфер на Диниш където и да е Монако, клубът, откъдето го взехме, ще прибере 50% от сделката. Останалите 50% са за нас. Тоест – продаваме примерно Алмейда на отбор Х срещу 100 лева. 50 лева ще са за Монако.

“И още нещо – ние сме предложили нов договор на Диниш. Ако той не се съгласи и не подпише, ще остане в Локото до края на сезона. Дали ще играе през пролетта за нас, ако не преподпише? Ами може и да не играе, може и да стои на пейката…”