Гонзо за Левски: Трудно е да мислиш за футбол, като няма пари
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Не бих казал, че ми тежи, че са в долната половина, но е неприятно"

Легендата на Левски Георги Иванов коментира събитията около „синия“ тим. Спортният директор на Локомотив Пловдив споделя, че Левски не заслужава мястото, на което се намира в класирането, тъй като има класни футболисти, но финансовата криза повлиява негативно на „сините“.

“Левски винаги ще е отборът, който ме е изградил, но аз съм израснал и в Локомотив. Ние сме професионалисти и ме интересува единствено Локомотив. Не бих казал, че ми тежи, че са в долната половина, но е неприятно. Те имат футболисти и не заслужават да са на това място. Но тези финансови проблеми неминуемо рефлектираха върху играта и начина на поведение на футболистите. Няма как. Трудно е да мислиш за футбол, като няма пари.“

“Класните футболисти струват пари. Целите на Левски предразполагат да има класни играчи, за тях пък трябват пари. Не може да ги вземеш ей така. Играчите очакват адекватно заплащане“, добавя Гонзо в предаването „Домът на футбола“.

“Футболистите вече се интересуват повече от парите, да им се плаща навреме. Никой не го интересува в кой отбор играе. На базата на опита си, съм видял много такива случаи. Смятам, че Наско Сираков сам няма да се справи, трябва му помощ от държавата, хора от бизнеса, спонсори. Ще бъде трудно, защото Левски изисква големи разходи, а ако няма приходи, е още по-трудно. За момента се оправят, но в дългосрочен план не съм сигурен, че това нещо ще продължи”, казва още Георги Иванов.