Говори Ел Голеадор – откривателят на Феран Торес
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
В Испания не забравиха кой е откривателят на автора на хеттрика срещу Германия

Във вторник футболният свят се развълнува от разгромната победа на Испания над Германия, в която с хеттрик за иберийците се отличи Феран Торес.

На Пиринеите също отдадоха значимото на новия голов герой, но не пропуснаха да върнат лентата назад, за да посочат кой е човекът, дал път на нападателя в големия футбол.

А неговото име е Любо Пенев – Ел Голеадор. Именно специалистът, който води втория отбор на Валенсия във втората половина на 2017 година, привлича Торес в тима, когато е още на 17 години.

Говори Ел Голеадор - откривателят на Феран Торес 1

Под ръководството на Пенев испанецът записва 10 мача, като се разписва още във втория си двубой. Още през януари следващата година Торес вече е част от мъжкия тим на Валенсия…

„Обичам Феран,” откровен е Пенев пред радио “Марка”. “Той се развива много добре и го заслужава. Във Валенсия той започна да покрива изискванията много бързо.

“Той е много скромно момче, образовано и амбицирано да тренира. Това е важно, когато искаш да си голям играч. Той ще натрупа опит, в момента е важно да търси ситуациите, да търси гола.

“Няма да отбелязва всеки път, но е важно да ги търси. Трябва да щастлив, че е вкарал три гола, и то на голям отбор като Германия.

„Нека се чудят във Валенсия защо го пуснаха да си отиде. Днешната Валенсия не е тази, която феновете и градът заслужават. Ако Валенсия оставя важни играчи да избягат, няма да може да се състезава с големите.”

В хода на разговора Любо бе попитан и за трансфера на Луис Суарес в Атлетико Мадрид.

“Преди доста години обсъждахме редица неща с Амадео (б. а –  Амадео Салво беше президент на “прилепите” в между 2013 и 2015 година),” сподели Пенев. “Включително и възможността да поема Валенсия, но това е друга история.

“Тогава, ако ме бяха назначили за треньор, едно от попълненията, които щях да поискам, беше Луис Суарес. Още тогава той беше лидер и аз щях да пожелая този войн. Но това беше преди много години, нещата се развиха различно, а той отиде в Барселона.

“Диего Симеоне отлично знае какво прави. От доста време е в Атлетико и записа много важни резултати. Направи голям трансфер, мисля, че Суарес ще даде много на Атлетико. Познавайки стила на Чоло, сблъсъкът с Барселона ще е интересен…”