Гръм във футболния свят! Меси може да се завърне в Барса под наем
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Всичко това може да стане факт, ако Интер Маями не стигне до плейофите на МЛС.

Лионел Меси може да направи сензационно завръщане в игра за Барселона през януари, но при условие че Интер Маями не успее да се класира за плейофите на Източната конференция.

Испанското издание “AS” твърди, че акостирането на аржентинеца обратно на “Камп Ноу” е възможно, но само при сделка под наем.

Това ще даде възможност на Меси, който в момента е на 36-годишна възраст, да се сбогува подобаващо с феновете, пред които е играл в продължение на 17 години.

Нисичкият нападател напусна Барселона и премина в Пари Сен Жермен със свободен трансфер след изтичането на договора му през 2021-а година.

Световният шампион от Мондиала в Катар прекара 2 сравнително успешни години в редиците на “принцовете”, но времето му във Франция изтече и той си тръгна през тази година, за да акостира след това в МЛС.

Управляващият собственик на Интер Маями Хорхе Мас наскоро призна, че клубът би бил готов да изиграе приятелски мач срещу Барселона.

Мас вярва, че това ще даде на Лионел Меси заслужена възможност да играе пред привържениците на каталунците за последен път.

Лео се присъедини към Барселона като дете и се изкачи в йерархията, за да стане редовен играч в първия отбор, а впоследствие да се превърне и в клубна легенда.

Той направи 778 състезателни мача за каталунците, като отбеляза 672 гола и даде 303 асистенции, което го прави лидер за всички времена и в двете направления.

Завръщане на “Камп Ноу” би било като сбъдната мечта както за Меси, така и за феновете на Барселона, ако той успее да си осигури път обратно в испанския гранд под наем през януари. Всичко обаче зависи от това дали Интер Маями ще успее да стигне до плейофите.