Добави коментар
Аустрия Виена се интересува от Георги Йомов

Представители на Аустрия Виена следят с внимание контролите и подготовката на ЦСКА в Австрия. Причината за засиления интерес на местния гранд е крилото на „червените“ –  Георги Йомов. Скаутите са натоварени със задачата да преценят освен чисто футболните качества на играча, така и неговото влагане в тренировките и прекарването на свободното време, информира „Тема Спорт“.

Интересът на Аустрия е от половин година, като от клуба са наблюдавали играта на Йомов и с националната фланелка. Това е втори футболист на ЦСКА, който влиза в полезрението на австрийците след Кристиан Малинов, който беше желан преди две години, но до сделка така и не се стигна.

23-годишният Йомов се присъедини към ЦСКА преди година, идвайки от тима на Славия. Според запознати, клубът от Борисовата градина, няма да се раздели с Йомов за по-малка сума от 1,5 милиона евро.

Поне 300 000 от тях ще влязат в касата на Славия според клауза в договора на играча. Ако се стигне до трансфер, то и Левски ще получи финансови постъпления в размер на 60 000 лева като компенсационна такса, тъй като Йомов е юноша на “сините”. Причината за това е правило за трансфер на играч до 23-годишна възраст, когато родният му клуб получава компенсация. На 6 юли националът навършва 24 години и при трансфер след тази дата ЦСКА няма да дължи нищо на „сините“.

Добави коментар
Гласувай: