google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Реал Мадрид и Барселона ще се борят за подписа на Дарвин Нунес от Бенфика

Според информацията на португалското издание A Bola, испанските грандове Реал Мадрид и Барселона са заинтересовани да подпишат с 21-годишния нападател Дарвин Нунес от Бенфика. Надпреварата за уругвайския нападател ще се разгорещи, тъй като и други големи клубове имат интерес към него.

Дарвин Нунес е един от големите таланти на Уругвай. Той стартира своята кариера в Пенярол и дебютира за уругвайския клуб през ноември 2017 г. Въпреки това, годината беше трудна за младежа, тъй като имаше няколко наранявания на коляното на крехката 18-годишна възраст. Нунес впечатли при завръщането си от контузия и си спечели трансфер в испанския клуб Алмерия през 2019 г. Той вкара 16 гола за Алмерия и впечатли в испанската втора дивизия. Въпреки че не успя да помогне на Алмерия да спечели промоция за елита, уругваецът си извоюва голям трансфер в Бенфика преди старта на сезон 2020/21.

Нунес се превърна в най-скъпото попълнение в историята на Бенфика, струвайки на тима 24 милиона евро. Той стартира добре на “Ещадио да Луж”, като отбеляза 5 гола и асистира за 6 попадения в първите си 11 мача. Изпълненията му привлякоха вниманието на няколко топ клуба през последните седмици. След като Ман Сити беше свързан с нападателя преди това, испанските грандове – Реал Мадрид и Барселона, също се включиха в надпреварата.

Почти измина една година, откакто Барселона привлече нападател. Няколко играчи като Лаутаро Мартинес вече са били свързани с тима, но до трансфер не се стига. След като Луис Суарес напусна, а Антоан Гризман не успява напълно да се установи в клуба, сега Барселона насочи вниманието си към Нунес.

Големият им съперник Реал Мадрид обаче също ще се бори за подписа на уругваеца. Като се има предвид финансовото състояние на Барселона, това не би било лесна работа за Реал Мадрид да вземе Нунес. След напускането на Кристиано Роналдо от Реал Мадрид очевидно е имало голмайсторски проблем в тима, но дали може уругвайският нападател на Бенфика да помогне за решаването му?

Дарвин Нунес има договор с Бенфика до 2025 г. и със сигурност ще струва скъпо на всеки клуб. Почти сигурно обаче през 2021 година някой от големите клубове в Европа ще си осигури услугите му.