Грандовете във Висшата лига са по петите на звездата на Шалке 04
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Младата сензация на Шалке Матю Хопе започва да привлича голямо внимание на клубовете от Висшата лига, като според информациите Ман Юнайтед, Ман Сити и Ливърпул се интересуват от американеца

Матю Хопе се превърна в сензация за една нощ, когато направи блестящ хеттрик, за да спомогне на Шалке за първата им победа през сезона в Бундеслигата по-рано тази година. Нападателят продължи да впечатлява с изявите си, привличайки интереса на множество клубове от Висшата лига, включително на Ливърпул, Ман Сити и Манчестър Юнайтед.

Роден в Калифорния, Хопе не е продукт на емблематичната младежка академия на Шалке. Той обаче бе прибран от академията на Барселона през лятото на 2019 г. Решението да се премести в Германия беше лесен избор за него, като се има предвид наплива на американски играчи в Бундеслигата през последните години. Бързият прогрес на Хопе обаче беше страхотен и изненадващ, може би дори и за играча, който изпревари Гонсало Пасиенсия и Клаас Ян Хунтелаар в избора за стартовия състав, ставайки основен нападател на клуба. Младежът наистина се представя впечатляващо и е въпрос на време да бъде купен от големите отбори.

Само в 11 мача от Бундеслигата Хопе отбеляза пет гола, помагайки на Шалке да подобри играта си в нападение. Изглежда, че влиянието му не е останало незабелязано от клубовете от Висшата лига, тъй като основните претенденти за титлата този сезон внимателно проследяват прогреса му.

Ако трябва да се вярва на информациите, английските клубове се опитват да се възползват от настоящата ситуация на нападателя в Шалке, тъй като клубът може да бъде принуден да продаде младежа, ако изпадне през този сезон. “Кралскосините” продължават да бъдат на дъното на класирането в Бундеслигата, като имат скромни шансове да запазят елитния си статут.

Мениджърът на Манчестър Сити Пеп Гуардиола вече е наясно с таланта, който Бундеслига предлага, след като бе начело на Байерн Мюнхен за няколко години. В Хопе той би могъл да намери идеална възможност за дългосрочен заместник на Серхио Агуеро, който е свързан с трансфер в Барселона през лятото.

Ливърпул също би могъл да даде сериозни аргументи, тъй като те продължават да търсят пазара за надеждна алтернатива на Роберто Фирмино, чиято липса на голове остава причина за безпокойство за Юрген Клоп. Що се отнася до техните супер съперници Манчестър Юнайтед, те търсят още атакуващи попълнения през лятото, което прави Хопе привлекателна алтернатива поради възрастта си и уменията си за отбелязване на голове.