Грешка на Луте не попречи на Унион Берлин да победи РБ Лайпциг
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Столичани продължиха страхотната си серия като домакин

Uнион Берлин победи с 2:1 РБ Лайпциг, за да продължи впечатляващата си серия като домакин, като само в един от предишните си 24 домакински мача в Бундеслигата те са допуснали загуба.

За първи път в Бундеслигата Унион се изправи срещу РБ Лайпциг като отбора с по-високо място и започнаха мечтано, когато Тайво Авоний нанесе удар в шестата минута, за да отбележи своя девети гол в лигата. Центриране на Джулиан Райърсън намери Тимо Баумгартл, който продъли топката къ Авонийи и нападателят не направи грешка.

Стартът на гостите в мача далеч не беше идеален, но стигнаха до изравняването в 13-ата минута благодарение на грешката на Андреас Луте. Вратарят на Юнион изглеждаше готов да улови удар от дистанция на Кристофър Нкунку, но изпусна топката и тя влетя в мрежата му.

Както през първото полувреме, домакините започнаха втората част по-силно и възстановиха преднината си чрез Баумгартл. Добре отработен ъглов удар позволи на Крузе да получи шанс за удар към вратата, като изстрелът му рикошира от Конрад Лаймър и се озова в Баумгартл, който вкара за първи път с фланелката на Унион.