Григор Димитров излиза на първия си 1/8-финал в Париж
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Днес най-добрият български тенисист Григор Димитров ще се изправи срещу гръка Стефанос Циципас в среща от осминафиналите на Откритото първенство по тенис на Франция.

Организаторите обявиха, че двубоят да бъде втори от програмата на централния корт “Филип Шатрие”, като преди тях, от 12:00 часа българско време, ще играят Петра Квитова и Шуай Чжан.

До този момент Гришо и 22-годишният грък, който е шести в световната ранглиста, никога не са се срещали в официален двубой.

29-годишният Димитров достигна до 1/8-финалите без да загуби сет. В първия кръг той надигра французина Грегоар Барер – 6:3, 6:2, 6:2, а след това предоля без проблеми и словака Андрей Мартин –  6:4, 7:6(5), 6:1.

В третия кръг българският тенисист се справи и с испанеца Роберто Карбайес Баена. Гришо поведе с 2:0 само за един час, след което съперникът му се отказа заради контузия.

Циципас преодоля последователно Хайме Мунар (Испания) – в пет сета, уругваеца Пабло Куевас – с 3:0 сета и словенеца Аляз Бедене, след като поведе с 2:0 и 3:1 в третия сет и отказване.