google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Григор Димитров достигна до 1/4-финалите на турнира Abierto Mexicano Telcel в Акапулко, след като победи Адриан Манарино 6-7(8) 6-2 7-6(2) в много драматична среща. Българинът спаси два мачбола и направи обрат в мач, продължил близо три часа.

На 1/4-финалите Димитров ще се изправи срещу победителя от мача между Стан Вавринка и Педро Мартинс.

Григор влезе в срещата с два бързо взети сервис гейма, а на ретур пропусна две точки за ранен пробив. Димитров се предстаяше силно в разиграванията като дълбоки форхенди, правеше къси топки и превръщаше в уинър всяка по-плитка топка на френския си опонент. В шестия гейм нашият тенисист започна да миксира перфектно ударите си, а Манарино се поведе по неговата игра. Въпреки че изпусна аванс от 15-40, бившият №3 не промени тактиката си, а напрежението също изигра роля и няколко неточности в играта на французина бяха достатъчни за брейк – 4-2. Манарино обаче върна пробива, а след това повиши нивото си на сервис .Нови пробиви нямаше, което доведе до тайбрек. В тайбрека сервиращият рядко печелеше точката, а българинът допусна много грешки от бекхенд. Французинът измъкна дългия гейм с 10-8 точки, с което поведе с 1;0 сета – 7:6.

Григор направипробив в третия гейм на втория сет и поведе в резултата. След това той спечели сервис гейма си на 30, след което осъществи още един пробив. Гришо имаше контрола върху срещата и поведе с 5-1 гейма. Затварянето на сета от нашия тенисист бе формалност и Григор взе частта с 6-2.

В третия сет имаше цели 4 пробива. Григор пробив на два пъти и имаше превъзходство в началото, което му осигури аванс от 4-1. Никой не очакваше Манарино да се върне в мача, но Димитров намали нивото на игра. Манарино се върна в двубоя с два пробива и резултатът бе равен – 4;4. При 4-5 и сервис на Григор, французинът имаше 2 мач бола. Димитров обаче отрази точките за пробив и в крайна сметка се стигна до тайбрек. Българинът започна много уверено и поведе с 4-0 точки. Този път Манарино нямаше как да се върне в срещата и в крайна сметка Димитров взе тайбрека с 7-2 точки, с което спечели и мача с 2:1 сета.