Григор Димитров не успя да пречупи Джокович
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Първата ни ракета приключи участието си на Аустрелиън Оупън в третия кръг

Първата ни ракета в мъжкия тенис – Григор Димитров загуби с 0:3 сета (6:7(7); 3:6; 4:6) срещата си от третия кръг на Аустрелиън Оупън срещу Новак Джоквоич и напусна първия турнир от Големия шлем за годината още в първата му седмица.

Григор имаше шанс да спечели първия сет след като изоставаше с пробив, който върна в края на частта, тъй като Новак Джокович видимо изпитваше проблеми с придвижването си по корта. След два изпуснати сетбола за Григор, се влезе в тайбрек, където Ноле беше отличен на свой сервис, а нашият тенисист направи няколко непредизвикани грешки и отстъпи с 9:7.

Във втората част Джокович влезе след получен медицински тайм аут, който явно му помогна и заигра на познатото си ниво. След два пробива срещу Григор, сърбинът затвори частта на 3:6.

Третата част започна катастрофално за Гришо, който беше с нула спечелени гейма след първите три при, но българинът върна един пробив за 3:1. Последваха два разменени пробива за 4:2, а играта на Ноле отново падна като ниво. Сърбинът обаче отново показа силата си и доведе нещата до 3:5 и накара Григор да сервира за оставане в турнира. Той успя да спечели своя сервис-гейм, но след това Джокович стигна до победния гейм.