Григор Димитров не успя да спре вдъхновения Музети в Акапулко
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Българинът загуби четвъртфинала с 4:6, 6:7(3)

Първата ни ракета в мъжкия тенис Григор Димитров допусна поражение с 4:6, 6:7(3) от италианеца Лоренцо Музети на четвъртфиналите в Акапулко. Гришо, който спечели турнира през 2014 година, стартира тазгодишното издание с победа с 6:4, 3:0 и отказване на французина Адриан Манарино, след което се справи и с Миомир Кецманович с 6:4, 6:2, но днес отстъпи на единадесет години по-младия Музети.

Григор Димитров загуби първия гейм на старта на мача след непредизвикана грешка, а при подаването си се наложи да отразява три геймбола, преди да затвори частта в своя полза.

Музети имаше проблеми при своя сервис в третия гейм, но отрази точка за пробив и поведе с 3:1. В следващия гейм Григор направи две двойни грешки и в крайна сметка загуби подаването си и първият пробив мача стана факт.

В седмия гейм Музети допусна пробив, след което Григор показа стабилна игра при своя сервис и изравни – 4:4.

В решителния десети гейм българинът се пропука и допусна втория пробив, с който Музети спечели сета.

В началото на втория сет родният ни тенисист направи две поредни грешки и Музети поведе. Италианецът имаше точка за пробив във втория, но не успя да се възпозлва от нея. Двамата размениха по още един гейм, за да дойде петия, в който българинът проби сервиса на Музети още при първа възможност и поведе с 3:2. За съжаление Гришо не успя да затвърди аванса си и загуби подаването си.

В десетия гейм Гришо отрази четири мачбола и изравни за 5:5, а след размяна на геймове се стигна до тайбрек.

Димитров поведе в решителната част с 2:1, след което Музети изравни и дръпна с 3:2. Последваха два загубени сервиса на Григор и авансаът на италианеца се увеличи на 5:2. Музети спечели и шеста точка, след което Димитров отрази мачбол, но в крайна сметка загуби тайбрека с 3:7.