Григор Димитров победи Борна Чорич на Kooyong Classic
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Григор Димитров продължи с добрите си изяви от началото на 2020 година, след като записа успех над Борна Чорич с 6-3 5-7 [10-8]. Двубоят между двамата тенисисти е част от демонстративния турнир Kooyong Classic и бе много интригуващ като продължи почти 2 часа.

Григор започна силно срещата като направи пробив в гейм номер 4 и така си извоюва бърз аванс от 4-1. Димитров показа силен тенис на собствен сервис и не позволи на съперника да направи пробив, като българинът спечели първия сет с 6-3.

Димитров можеше да пробие в началото на втория сет, но Борна Чорич показа характер и отрази един брейк бол. Двамата взимаха подаванията си до 12-ия гейм, когато Чорич получи първи възможности за пробив и успя да пробие, с което взе сета със 7-5.

Така се стигна до шампионския тайбрек, в който Григор Димитров показа по-добра игра и спечлеи с 10-8 точки оспорвания двубой. Този мач бе част от подготовката на Григор Димитров за Откритото първенство на Австралия, до началото на което остават броени дни. Григор вече е в Мелбърн и се готви усилено за Australian Open, а феновете му са обнадеждени след добрите игри, които показва от началото на новия сезон.

След успеха си Димитров сподели, че има още върху какво да работи и обича да бъде в Австралия преди началаото на Australian Open.