Григор Димитров прегази италианец на старта в Рим
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Григор Димитров победи Джанлука Магер по убедителен начин с 2:0 сета (7:5, 6:1) на старта на участието си на Мастърс турнира в Рим. Българинът имаше по-труден първи сет, но в неговия край пречупи опонента си, а във втория сет просто прегази 25-годишния италианец.

Първи сет

Григор откри мача със сервис, като спечели първия гейм на 15 точки. Магер отговори със същото, като двубоят продължи без пробиви до 4-ия гем. Тогава италианецът загуби подаването си и Гришо дръпна с 3:1 в първия сет. Но веднага след това световния номер 80 проби подаването на българина, след което взе своя сервис гейм и равенството бе възстановено – 3:3.

В седмия гейм Григор се представи отлично на сервис и не даде точка на съперника, с което поведе с 4:3. Двамата продължиха да играят стабилно, а в 11-ия гейм българинът трябваше да се бори здраво, за да спечели подаването си и да поведе с 6:5.

Григор Димитров стигна до сет бол след отличен ретур при 40:40 в 12-ия гейм. Още едно изумително изпълнение от ретур донесе първия сет на сметката на българина – 7:5.

Втори сет

Григор започна втория сет със сервис гейм, който продължи доста дълго, но все пак родният тенисист успя да го спечели. Във втория гейм на втората част Джанлука Магер бе разколебан и допусна грешки, които дадоха възможност на Григор да го пробие. Българинът стигна до три точки за пробив и успя още при първата, след като италианецът прати форхенд в аут – 0:2.

Григор даде само две точки на съперника си в третия гейм, а след това направи още един пробив за 4:0, след като реализира втората си точка за пробив в гейма. В гейм номер пет на втората част хасковлията даде само една точка на своя съперник. Все пак Джанлука Магер записа гейм на сметката си, след като намали на 1:5. Това бе единственото, което той успя да направи във втория сет. Григор Димитров продължи да бъде безупречен на свой сервис и стигна до три мач бола в седмия гейм. Джанлука Магер прати топка в аут, с което мачът отиде на сметката на Гришо, който показа добър тенис на старта на турнира в Рим.

Какво предстои за Григор?

Във втория кръг Григор Димитров ще се изправи срещу победителя от двубоя Йошихито Нишиока (Япония) – Миомир Кечманович (Сърбия), като мачът им е във вторник