Григор Димитров с дарение за хасковска болница и емоционално послание
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Тенисист номер 1 на България – Григор Димитров, даде обширно интервю за bTV относно настоящата ситуация с коронавируса, който е обхванал целия свят. Хасковлията призна, че е направил дарение за борбата с Covid-19 – дарил е сума за закупуването на специални респираторни апарати за болницата в родния му град. 

“Нямаме търпение тези дни апаратите да пристигнат. Това е много важно за болницата в Хасково. Искам просто това нещо (пандемията) да мине по-бързо и да има по-малки последствия”, сподели Григор.

“Има едно изречение, което винаги ми е харесвало – “Съединението прави силата”. Нужно е да сме възможно най-сплотени в този момент. Когато съм на корта и печеля, печели и България. В момента няма тенис, но имаме себе си. Имаме големи сърца и продължаваме напред. Това ще отмине. Нека просто обичаме хората около нас и се подкрепяме. Ние сме много силна нация”, заяви Гришо пред бТВ.

Григор Димитров заяви, че в момента е в Калифорния, където обстановката е доста по-спокойна. Той сподели, че ще остане поне още 2 месеца в САЩ. Родният ни тенисист обаче очаква с нетърпение да се завърне в Европа и да види близките си.

“В момента сме само аз и моя треньор. Когато епидемията свърши, ще се прибера обратно в Европа, искам да видя всички ми роднини и да прекарам време с тях”, сподели още Димитров.