google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Григор Димитров победи Никола Маю 14-11, 13-15, 15-14, 12-10 в последния си мач от демонстративния турнир Ultimate Tennis Showdown. Това бе първи успех за Гришо след завръщането му на корта, след като пребори коронавируса. През миналия уикенд Димитров допусна две загуби в първите си два мача в турнира, отстъпвайки на Ришар Гаске и Фелисиано Лопес.

Днешният двубой на Гришо с Маю започна равностойно. При 5-6 в полза на французина, Димитров направи три поредни точки и дръпна с 8-6. След това Гришо взе нещата в свои ръце и отвори разлика от 7 точки – 14-7. Времето за Маю не бе достатъчно да направи обрат и успя да спечели само 4 точки, с което Григор поведе с 1:0 части.

Втората част започна по добре за френския ветеран, който дръпна с 4-1 точки. Никола Маю влезе в ритъм и резултатът достигна до 7-4 в негова полза. Гришо направи две поредни точки, след което Маю спря серията му, но все пак българинът стигна до равенство при 8-8. В решителните точки Димитров взе аванс, повеждайки с 11-9. В края на частта обаче Маю записа четири поредни точки и спечели и все предимство, за да спечели с 15-13.

Третата част бе изключително оспорвана и завърши с труден успех за българина с 15-14. В нейното начало Никола Маю имаше аванс от 3-1 точки. Французинът поддържаше тази разлика и до 7-5, а след това дори той поведе с 12-8 в заключителните минутки. Григор обаче демонстрира характер и спечели 5 поредни точки, за да поведе с 13-12. Маю успя да сложи край на серията на българина, като поведе с 14-13, а Гришо след това възстанови равенството. Последната точка в тази част бе на сметката на Григор и той поведе с 2:1 части в този атрактивен двубой.

Четвъртата част започна доста зле за българския тенисист, като французинът дтъпна с 5-1 точки. Димитров обаче показа добър начален удар и записа няколко уинъра, за да възстанови равенството в средата на частта. В крайна сметка той направи обрат и спечели с 12-10 точки, за да затвори и мача с 3:1 части.