Григор Димитров се класира за втори кръг в Акапулко след победа над Джумхур
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Григор Димитров спечели с 2:0 сета (6:3, 6:3) срещу босненеца Дамир Джумхур на старта на участието си на сингъл тенис турнира в Акапулко от категорията ATP 500. Вчера българинът записа и успех на двойки в тандем с Тейлър Фриц.

Григор Димитров не стартира уверено на собствен сервис, като допусна две двойни грешки, но все пак успя да спечели първото си подаване след по-добра игра в разиграванията. Гришо бързо вдигна оборотите и при 1-1 гейма взе инициативата. Българинът записа 10 поредни точки на сметката си и така дръпна с 4-1 гейма. Поставеният под номер 7 в схемата не позволи на Дхумхур да върне пробива. Гришо се представи много силно до края на сета, като при 5-3 стигна до 3 поредни сет бола на собствен сервис. Димитров пропусна първите две точки за затваряне на сета, но при третия опит направи много хубави удари и сломи съпротивата на босненеца – 6:3.

На старта на втория сет, Дамир Дхумхур спечели първия гейм на собствен сервис като даде само една точка на своя опонент. Григор пък изглеждаше разколебан при първия си сервис гейм в сет номер 2 и допусна изоставане от 15-40. С добър сервис Димитров спаси първата точка за пробив, а след това с мощен форхенд неутрализира и втория брейк бол. Българинът стигна до пълен обрат в гейма и изравни резултата във втория сет – 1:1.

В следващите два гейма, Джумхур и Димитров спечелиха лесно подаванията си. В 5-ия гейм българинът направи първия проби във втория сет. Джумхур имаше аванс от 40-15 на сервиса си, но допусна пълен обрат и с четири поредни точки на сметката си Гришо поведе с 3:2. Димитров обаче не успя да затвърди направения пробив след колеблив сервис гейм. Българинът отрази един брейк бол, но при втория допусна грешка от форхенд и Дамир Дхумхур взе шестия гейм, за да изравни – 3:3. Пробивите във втория сет обаче продължиха и Григор Димитров отново спечели подаването на своя опонент, за да поведе с 4:3 и да се доближи на 2 гейма до победата в мача. Следващият гейм бе доста труден за българина, но все пак той успя да го спечели и да затвърди пробива – 5:3.

При подаването на съперника си в 9-ия гейм, Димитров стигна до 2 мач бола, като първият бе спасен от босненеца, но след това той не успя да вкара първи сервис и инициативата бе на страната на Григор, който спечели разиграването, с което и втория сет с 6-3 гейма и затвори мача в своя полза.

В следващия кръг Григор Димитров ще се изправи срещу французина Адриан Манарино, а при евентуален успех може да срещне Стан Вавринка на 1/4-финалите в турнира.