Григор Димитров се справи с Вавринка, очаква Джокович в Рим
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Българинът не остави шансове на швейцарския ветеран

Григор Димитров започна с успех участието си на Мастърс турнира в Рим, след като победи Стан Ваврника с 2:0 сета в мач от втория кръг на турнира.

Гришо бе по-добър от своя опонент във всеки аспект от играта. Българинът направи пробив още на старта на срещата и бързо поведе с 2:0 гейма. Ранният пробив се оказа достатъчен за Григор да спечели първия сет с 6:4.

Световният номер 33 проби и на старта на втория сет. Вавринка обаче върна пробива в шестия гейм. Вторият сет предложи тайбрек, в който Гришо спечели категорично със 7:3 точки.

В трети кръг в Рим, Димитров ще играе срещу победителя от мача Новак Джокович – Томас Мартин Ечевери. Сърбинът е тотален фаворит за победата в мача си срещу 61-вия в световната ранглиста.

„Аз харесвам тези мачове. В тура съм от дълго време. Чувствам се комфортно да играя срещу тези момчета. Знам, че нямам най-добрата статистика срещу Джокович, но това е тест да видя къде се намирам аз. Харесвам шансовете си“, заяви Григор след победата над Вавринка относно евентуалния предстоящ мач срещу Новак Джокович.