Григор Димитров се завръща на корта с мачове срещу Джокович и Тийм!
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Най-добрият български тенисист Григор Димитров ще се завърне на корта през месец юни. Българинът ще вземе участие в мини демонстративни турнири, които ще бъдат организирани от Новак Джокович. Сърбинът организира регионалните турнири ‘Адрия Тур’, като сред звездните участници е и австриецът Доминик Тийм.

„Адрия тур“ ще се проведе в градове на Балканите, а първият турнир започва в Белград на базата на Новак Джокович (13/14 юни), а след това се премества в Задар (20/21 юни), след това в Черна гора (27/28 юни) и Баня Лука (3/4 юли). Освен това се планира да се проведе турнир в Сараево, в неделя, 5 юли, където Новак и Дамир Джумхур ще играят демонстративен мач.

В допълнение към Джокович, който ще играе на всички турнири, участието в „Адрия тур“ бе потвърдено и от българина Григор Димитров, който в момента заема 19-ото място в световнат ранглиста. Досега той е спечелил осем сингъл титли в кариерата си. Друга голяма звезда на това спортно събитие ще бъде 26-годишният австриец Доминик Тим, третият тенисист на планетата, трикатен финалист от Големия шлем, носител на 16 титлина ATP, включително една от сериите на Мастърс 1000 в Индиън Уелс.

Сред състезателите ще бъде и Виктор Троицки, член на златното сръбско поколение от 2010 г., което спечели Купа Дейвис, но спечели и Купата на ATP в отборното състезание в Австралия тази година, както и Световното първенство през 2009 и 2012 г. Той постигна най-голям успех през 2011 година, когато се изкачи до 12-та позиция в света. Досега той е спечелил три сингъл титли в турнирите на ATP.

Още големи имена в света на тениса от Европа обявиха пристигането си на благотворителния турнир, предназначен за набиране на средства за хуманитарни проекти в целия регион, включително програмите за ранно детско развитие и образование на фондацията на Новак Джокович. В същото време желанието на организаторите е да помогнат на тенисистите да се върнат във форма и състезателен ритъм поради ситуацията с коронавируса, който прекъсна официалните тенис турнири.