Григор Димитров в една група с Джокович на турнира в Задар
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Григор Димитров и Новак Джокович ще играят един срещу друг този уикенд на турнира в Задар – вторият от веригата от демонстративни и благотворителни турнири Adria Tour. Двамата попаднаха в група „А“ като ще имат за съперници още Борна Чорич и сърбинът Педя Кръстин.

В другата група жребият събра Александър Зверев, Андрей Рубльов, Марин Чилич и Данило Петрович.

В събота всеки от тенисистите ще има по два мача, а в неделя – по един. Почти сигурно Григор Димитров ще се изправи срещу Джокович в неделя, когато по програма са най-атрактивните двубои. На 21 юни е планиран и финалът, който ще противопостави победителите в 2-те групи. Вчера пък тенисистите загряха за тенис битките с баскетболен шоу мач.

Най-добрият български тенисист Григор Димитров пристигна в Хърватия в сряда като заяви, че очаква добри мачове.

“Мисля, че всички имаме нужда от няколко положителни неща и добро прекарване на корта. Смятам, че всички ще се съсредоточим върху това“, каза Гришо пред организаторите.

„За първи път съм в Задар и тук е прекрасно, ще използвам престоя си да се насладя на играта и града“.

През миналия уикенд Григор Димитров остана на крачка от финала в Белград. Българинът бе на една победа от челната позиция в групата си, но във втория ден на турнира загуби в много оспорван мач от световния номер 3 Доминик Тийм с 3-4(2) 3-4(6) и австриецът спечели групата.