Григор излиза за второто си препятствие на Australian Open
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Двубоят му с австралиеца Болт ще стартира след 11.30 часа

Най-добрият български тенисист Григор Димитров излиза днес в среща втория кръг на Australian Open срещу представителя на домакините Алекс Болт, като това ще бъде първи пряк сблъсък между двамата.

Двубоят на Гришо със 166-ия в световната ранглистата, който участва в турнира с “уайлд кард”, е последен в програмата на “Маргарет Корт арена” и ще започне след 11.30 часа българско време.

“Гледал съм няколко негови мача, харесвам играта му и той ще играе пред родна публика. Опитвам се да се фокусирам върху това, което мога да правя аз”, каза Димитров на пресконференцията след победата в първия кръг.

Григор започна убедително участието си в надпреварата в Мелбърн, надигравайки бившия финалист Марин Чилич в три сета – 6:4, 6:2, 7:6 (5), добавяйки след мача, че ще опита да се върне в челото на ранглистата.

Болт пък се справи в четири сета с Норберт Гомбос в първия кръг. 28-годишният австралиец има малък опит на ниво АТП, където е записал десет победи и 18 загуби.

Преди броени дни той се представи силно в подгряващия турнир “Мъри ривър оупън” и стигна осминафиналите, където отстъпи на 18-я в света Стан Вавринка след близо два часа и половина игра.

Димитров е големият фаворит за победата според букмейкърите. Кофициентът за успех на българина, предлаган от букмейкъра bet365, е 1.20. Ставката за нов триумф в три сета е 2.10, а победа в първия сет е оценена с 1.30.