Григор на 1/4-финал в Рим след забележителен обрат
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Най-добрият български тенисист Григор Димитров секна устрема на полетелия високо Яник Синер, надигравайки го в три сета в интригуващ дуел от третия кръг на Мастърс турнира в Рим, продължил 2 часа и 26 минути.

Успехът с 4:6, 6:4, 6:4 осигури на нашия представител място в четвъртфиналите на престижната надпревара на червени кортове – нещо, което той постига за втори път в кариерата си.

За място в Топ 4 на турнира в италианската столица Димитров ще спори с победителя в мача между Денис Шаповалов и Юго Умбер.

В предишните си два двубоя Гришо постигна двусетови победи над Джанлука Магер и Йошихито Нишиока, но сега съперникът му определено беше от доста по-висока класа.

19-годишният Синер, който в предишния кръг отстрани №3 в схемата Стефанос Циципас, започна уверено и спечели откриващия сет с 6:4.

Силното начало на сегашния №81 в света обаче не успя да разколебае Димитров, който отвърна подобаващо на предизвикателството и след като прецизира ударите стигна до успех във втората част със същия резултат.

В заключителния сет Димитров проби в четвъртия гейм, за да поведе с 3:1, но пък загуби допусна пробив, точно когато сервираше, за да затвори мача.

В десетия гейм Синер не сервираше особено убедително, но след пропилени четири мач-бола от Григор, тийнейджърът прати топката в мрежата от удобна позиция, за да фиксира крайния успех на българина – отново с 6:4.

Григор на 1/4-финал в Рим след забележителен обрат 1