Григор победи и Вавринка, предстои мач с Надал на 1/2-финалите в Акапулко
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Григор Димитров се класира за първия си полуфинал тази година. Българинът спечели с 2:0 сета срещу Стан Вавринка в Акапулко и сложи край на серията от пет поредни победи на швейцареца срещу него.

Димитров спечели днешния двубой с 6-4, 6-4. Родният ни тенисист се представи много силно на сервис. Във важните точки Григор бе на висота и остави Вавринка без отговор. През миналата година швейцарецът записа 3 победи срещу Гришо, но българинът взе сладък реванш и елиминира Стан на 1/4-финалите в Акапулко.

В следващия кръг Григор ще се изправи срещу Рафаел Надал в спор за място на финала. Двубоят ще бъде в събота не преди 06:00 ч.

Гришо започна много силно днешния мач като проби на нула още в първия гейм. След това Димитров не даде точка на съперника си и при сервис, като регистрира 8 поредни точки на старта на двубоя. Вавринка спечели труден сервис гейм, за да намали резултата на 1:2. Швейцарецът се съвзе в средата на сета и направи проби в шестия гейм след оспорвана битка. След това оаче Григор отново проби с няколко брилянтни изпълнения – 3:4. До края на сета Гришо не загуби подаването си и спечели първата част с 6;4.

Вторият сет започна с предимство на Вавринка в резултата, тъй като швейцарецът сервираше първи. Двамата печелеха подаванията си до петия гейм, когато Стан допусна пробив на нула. Този пробив се оказа решителен за крайния изход на срещата. Димитров поддържаше добро ниво и не даде точки за пробив на опонента си, като спечели и втория сет с 6:4.