Григор се бори с Надал, но остана на крачка от финала в Акапулко
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Григор Димитров отстъпи с 0:2 сета на Рафаел Надал на 1/2-финалите на турнира в Акапулко, Мексико. Нашият тенисист показа добър тенис на моменти, но не успя да се пребори с испанеца и загуби с 3-6, 2-6.

Днешният двубой бе 14-ти между Рафа Надал и Григор Димитров. Бъгларинът имаше само една победа срещу испанеца до момента – успех в Пекин през 2016 година. Последният мач бе спечелен от Надал с 6-4, 6-1 в Монте Карло през миналата година.

Срещата започна със сервис на Рафа Надал като испанецът даде само една точка на съперника и поведе в геймовете. Сценарият се повтори и в сервис геймът на Димитров – 1:1. Българинът се представи вдъхновено в третия гейм на мача и направи пробив на нула, но след това на два пъти загуби подаването си. Гришо не успя да си помогне с добри първи сервиси и Надал имаше предимство в разиграванията, като си извоюва аванс от 5:2 гейма. Осмият гейм бе спечелен на нула от Григор Димитров и Надал трябваше да сервира за сета.

При 15-15 точки в деветия гейм, Димитров допусна грешка от форхенд, след което не успя да вкара и ретура. Така Надал стигна до два сет бола, като загуби следващата точка, но след това с отличен сервис по диагонала взе предимство в разиграването и вкара много силен форхенд, който нямаше как да бъде отразен от Димитров, с което испанецът спечели сета с 6:3.

Димитров стартира втория сет на сервис и с два печеливши удара от форхенд и бекхенд си извоюва предимство. После допусна двойна грешка и бе принуден да сбърка, с което Надал изравни точките. Гришо обаче си помогна с чудесен начален удар, за да стигне до гейм бол, който бе спечелен от българина – 1:0. Вторият гейм бе много драматичен и Григор се пребори със съперника, за да осъществи пробив – 2:0.

Надал веднага вдигна оборотите и с няколко страхотни точки в третия гейм стигна до две възможности за връщане на пробива. Рафа прати бекхенд в аут при първата точка за пробив, след което направи страхотен уинър от форхенд, за да намали изоставането си – 1:2.  В четвъртия гейм на втория сет, Надал бе принуден да спасява точка за пробив, като се справи по отличен начин и обърна гейма, за да изравни резултат – 2:2.

В петия гейм Надал се представи силно и с добри разигравания си извоюва нова точка за пробив. На брейк бола спанецът хитро пусна къса топка на Димитров, който не успя да я достигне и така загуби за втори пореден път подаването си – 2:3. След допуснатия пробив, българинът сякаш загуби увереност и доста бързо Надал спечели още два поредни гейма, с което при 5:2 застана на сервис за спечелване на мача.

В последния гейм на срещата, Димитров поведе с 30:0, но Рафа обърна нещата в своя полза. При 40:30 испанецът стигна до първи мач бол. Надал затвори мача с уинър по диагонала и се класира на финала в Акапулко.