Григор ще играе в Париж и е малко вероятно да дойде в София
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Григор Димитров ще участва на Мастърс турнира по тенис в Париж, който започва на 2 ноември. Името на българина фигурира след участниците на състезанието във френската столица. Това означава, че е твърде вероятно той да не вземе участие на Sofia Open 2020 от ниво АТП 250, който стартира на 7 ноември.

При евентуално отпадане в ранната фаза на Мастърса в Париж, Григор все пак би трябвало да зарадва родните фенове на тениса в зала “Арена Армеец”. В началото на годината Григор обеща, че ще играе пред българска публика през тази година, но тогава датите за турнира в София бяха други.

Организаторите на Sofia Open 2020 обявиха, че ще пазят уайлд кард до последния момент специално за Гришо, а заявки турнира в София са дали и други тенисисти от списъка на участниците в Париж като Диего Шварцман, Денис Шаповалов, Пабло Кареньо Буста, Роберто Баутиста Агут и други.

В Париж ще се получи страхотен турнир, като ще участват първите трима в ранглистата – Новак Джокович (Сърбия), Рафаел Надал (Испания) и Доминик Тийм (Австрия). През миналата година Григор Димитров игра на полуфиналите във френската столица, където отстъпи на Новак Джокович.