Грийнууд и Лингард аут от състава на Англия за Евро 2020
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Днес Гарет Саутгейт трябва да обяви окончателния състав на Англия за Евро 2020

Футболистите на Манчестър Юнайтед – Мейсън Грийнууд и Джеси Лингард, са аут от състава на Англия за Евро 2020. Това стана ясно още преди селекционерът Гарет Саутгейт да определи окончателния състав от 26 футболисти за европейските финали.

Атлетик съобщава, че Джеси Лингард е оставен извън състава на Англия въпреки впечатляващото му представяне в Уест Хем Юнайтед през втория полусезон. Халфът вкара девет гола и се отличи с четири асистенции в 16 мача в първенството, за да помогне на Уест Хем да се класира за Лига Европа, но изглежда няма да получимясто във финалния отбор от 26 души за Евро 2020.

Манчестър Юнайтед пък отзова Мейсън Грийнууд от състава на Англия. Тази сутрин бе съобщено, че нападателят на Грийнууд се е оттеглил от предварителния състав от 33-ма футболисти на “Трите лъва” заради контузия. Изявление на клуба потвърждава това:

„Грийнууд се оттегли от временния отбор на Англия за Евро 2020, за да се възстанови напълно от контузия, която също го извади от Европейското първенство до 21 години през март. Клубните изяви на Мейсън се управляваха внимателно, за да се запази неговата наличност въпреки интензивната програма на Висшата лига 2020/21 и Лига Европа. Евентуално участие на още един турнир не би било от полза и Мейсън той ще остане в Манчестър Юнайтед, за да се възстанови и да е на линия за предсезонната подготовка.“