Гришо: “Аз съм от Хасково и България – гордея се с това!”
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Димитров изрази съжаление, че ще играе срещу Тийм пред празни трибуни

Най-добрият български тенисист Григор Димитров изрази съжаление, че ще трябва да се изправи срещу Доминик Тийм в среща от четвъртия кръг на Откритото първенство на Австралия в отсъствието на публика.

Гришо даде интервю за за българската програма на местното радио SBS, в което на роден език гордо заяви, че винаги се стреми да допринася и помага на своя град Хасково и България.

“Със сигурност ще е различно без публика,” коментира Григор, който вече се справи с трима съперници на кортовете в Мелбърн. “Хубаво е да виждам знамената, когато съм толкова далеч от дома.

“В такъв миг е много важно да имаш подкрепа и съпричастност. Оценявам го! Жалко е, че в неделя ще играем без публика, но условията са еднакви за всички“, заяви Григор Димитров.

„Аз съм от Хасково и България. Гордея се от този факт и това никой не може да ми го отнеме. Винаги ще опитвам да помогна и да допринеса за града.

„Не искам да мисля за нивото си в момента. Изцяло съм фокусиран върху мачовете и подготовката си. Не мога да определя дали съм близо или далеч от третото място в световната ранглиста.

“Един турнир може да направи голямата разлика. В момента на пандемията, когато не знаем дали утре ще излезем на корта или даден турнир ще се проведе, трябва да останем спокойни и да се възползваме от всеки един миг, да се наслаждаваме на това, което обичаме да правим.“

Двубоят между Димитров и Тийм ще започне утре сутринта, но не по-рано от 6.00 часа българско време. Програмата на централния корт откриват Гарбине Мугуруса и Наоми Осака в 2 часа след полунощ.