Гришо играе два мача в събота при успех над Попирин
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Жребият за Australian Open беше изместен за петък

Турнирният директор на Australian Open Крейг Тайли съобщи тази сутрин, че всички провеждащи се в момента надпревари ще завършат по график, а началото на Откритото първенство на Австралия няма да бъде отлагано.

В същото време обаче стана ясно, че най-добрият български тенисист Григор Димитров ще трябва да изиграе два мача в събота, ако успее да преодолее Алексей Попирин в следващия кръг на турнира от сериите АТР 250 в Мелбърн – “Мъри Ривър Оупън”.

Всички тенисисти, участващи в турнирите в Мелбърн, трябваше да бъдат изолирани за 24 часа, заради случай на коронавирус в техния хотел.

Както вече стана ясно заразеният не е играч от Тура, а човек от персонала на хотела, което принуди организаторите на тазседмичните надпревари да отменят мачовете в днешния ден, за да тестват състезателите.

Тайли проведе пресконференеция, на която разясни подробности за провеждането на турнирите. Той заяви, че все пак е възможно форматът на събитията да бъде съкратен и вместо трета част да гледаме супер тайбреци, като използването на сетове до четири гейма също е възможна опция.

ATP Cup пък ще завърши с един ден по-късно, а жребият за Australian Open беше изместен за петък.

Организаторите също така са в готовност да използват и вътрешните кортове, ако времето забави твърде много програмата, която ще бъде обновена по-късно днес и това означава, че двубоят на Григор Димитров може да смени часа си на провеждане.

Неприятната новина е, че българинът ще трябва да изигра две срещи в събота при евентуална победа над Попирин, тъй като графикът на Murray River Open закъснява сериозно.