Добави коментар
Жребият за Australian Open беше изместен за петък

Турнирният директор на Australian Open Крейг Тайли съобщи тази сутрин, че всички провеждащи се в момента надпревари ще завършат по график, а началото на Откритото първенство на Австралия няма да бъде отлагано.

В същото време обаче стана ясно, че най-добрият български тенисист Григор Димитров ще трябва да изиграе два мача в събота, ако успее да преодолее Алексей Попирин в следващия кръг на турнира от сериите АТР 250 в Мелбърн – „Мъри Ривър Оупън“.

Всички тенисисти, участващи в турнирите в Мелбърн, трябваше да бъдат изолирани за 24 часа, заради случай на коронавирус в техния хотел.

Както вече стана ясно заразеният не е играч от Тура, а човек от персонала на хотела, което принуди организаторите на тазседмичните надпревари да отменят мачовете в днешния ден, за да тестват състезателите.

Тайли проведе пресконференеция, на която разясни подробности за провеждането на турнирите. Той заяви, че все пак е възможно форматът на събитията да бъде съкратен и вместо трета част да гледаме супер тайбреци, като използването на сетове до четири гейма също е възможна опция.

ATP Cup пък ще завърши с един ден по-късно, а жребият за Australian Open беше изместен за петък.

Организаторите също така са в готовност да използват и вътрешните кортове, ако времето забави твърде много програмата, която ще бъде обновена по-късно днес и това означава, че двубоят на Григор Димитров може да смени часа си на провеждане.

Неприятната новина е, че българинът ще трябва да изигра две срещи в събота при евентуална победа над Попирин, тъй като графикът на Murray River Open закъснява сериозно.

Добави коментар
Гласувай: