Гришо излиза като фаворит и днес – среща 101-ия в света
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
.

Най-добрият български тенисист Григор Димитров излиза срещу испанеца Роберто Карбайес Баена с надежда, че най-сетне ще успее да прескочи третия кръг на Откритото първенство на Франция.

Днешният двубой е трети в програмата на корт “Симон Матийо” и би трябвало да започне около 16.00 часа. Преди това има един мач на сингъл при мъжете и един при дамите.

В предишните си девет участия Григор успя четири пъти да достигне до третото стъпало на “Ролан Гарос”, но така и не успя да премине в кръговете от втората седмица на турнира.

27-годишният съперник на Димитров е 101-и в световната ранглиста и до този момент не е играл с българския тенисист. Класирането за третия кръг в Париж е най-доброто представяне на Карбайес Баена в надпревара от Големия Шлем.

За да стигне до тази фаза на турнира Гришо преодоля последователно намиращите се на 103-о и 102-о място Грегоар Барер (6:3, 6:2, 6:2) и Андрей Мартин (6:4,7:6, 6:1).

Във втория кръг Карбайес Баена пък отстрани поставеният под №9 в схемата в Париж Денис Шаповалов в петсетов трилър – 7:5, 6:7 (5), 6:3, 3:6, 8:6.

При победа над испанеца, в осминафиналите Димитров ще се изправи срещу победителя в мача между Аляж Бедене и петия в схемата Стефанос Циципас.

Димитров е големият фаворит за победата и според букмейкърите. Bet365 бонус спорт предлага коефициент 1.25 за победа на българина, докато ставката за краен успех на испанеца е 4.00.

Bet365 онлайн спортен залог предлага коефициент 2.00 за двубой, който ще продължи в три сета, 2.75 – за мач от четири части, и 4.00 – за петсетов трилър.