Гришо се срина в края на петсетов трилър срещу гладиатора Фучович
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Най-добрият български тенисист Григор Димитров отстъпи на унгареца Мартон Фучович със 7-6 (5), 6-7 (4), 6:3, 4:6, 1:6 в петчасов трилър от втория кръг на тазгодишния US Open, пропускайки да осигури една от най-вълнуващите вечери в историята на българския тенис.

Няколко часа преди успеха на полуфиналиста от миналогодишната надпревара България имаше сериозни поводи за ликуване, след като Цвети Пиронкова сломи фаворитката Гарбине Мугуруса в шеметно двусетово шоу.

Миналата седмица Григор също отстъпи на Фучович в три части на Western & Southern Open. Днес българинът започна пределно мобилизирано и дълго време демонстрираше висока класа и психическа устойчивост, но в крайна сметка трябваше да преклони глава пред невъзмутимия унгарец.

Първият сет премина равностойно и логично се стигна до тайбрек. В него Григор започна с ас, а след три непредизвикани грешки на Фучович, авансът на българина набъбна на 4:0. Унгарецът повиши оборотите и съкрати изоставането, но в крайна сметка сетът отиде на сметката на хасковлията – 7:5 в тайбрека.

Вторият сет започна по-добре за Гришо, който проби в петия гейм, но последваха два пробива на унгареца и нов тайбрек. В него 29-годишният Димитров допусна непредизвикани грешки в ключови моменти – 7:4 за Фучович във втория тайбрек.

В третия сет първата ни ракета демонстрира много разумна и търпелива игра, която доведе до още няколко непредизвикани грешки на съперника. Последва пробив в шестия гейм и комфортен завършек – 6:3.

В четвъртата част Гришо проби още във втория гейм, но на свой ред допусна унгарецът да направи същото в шестия гейм, за да изравни – 3:3. Последваха два нови поредни пробива за 4:4 преди българинът да допусне Фучович да измъкне последните два гейми – 6:4 за съперника на Гришо.

В заключителния пети сет най-добрата ни ракета не издържа на гладиаторското темпо на опонента си и след като още в началото се срина допусна тежка загуба с 6:1.

В третия кръг на надпреварата Фучович ще играе с Франсис Тиафо, който достигна до този етап на турнира за първи път в кариерата си.

Това бе 11-ото участие на Григор на US Open, като за трети път той отпада на второто препятствие в турнира.