Гришо тръгна с победа в Акапулко
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Димитров спечели първия сет, а при 3:0 в негова полза във втория французинът Манарино се отказа

Най-добрият български тенисист Григор Димитров успя да достигне осминафиналите на АТР 500 тенис турнира в Акапулко (Мексико), елиминирайки французина Адриан Манарино.

Поставеният под номер 5 в схемата Гришо, който спечели надпреварата на твърди кортове през 2014 година, спечели първия сет с 6:3, а при 3:0 в негова ползва във втората част опонентът му се отказа.

Димитров стигна до пробив за 4:3 в първата част, след непредизвикана грешка на левичаря Манарино от бекхенд. При 5:4 пък 29-годишният хасковлия отрази три точки за рибрейк при свой сервис, преди да затвори откриващия сет с впечатляващ втори начален удар по диагонала.

Григор проби и в началото на втората част. Последва и нов брейк след двойна грешка на Манарино, който в следващия гейм това се отказа заради проблеми в крака.

Димитров завърши с 50 процента първи сервис и 83 процента спечелени точки при разиграването му. Той се отчете с два аса и две двойни грешки.

“За мен означава много да открия участието си на турнира тук с тази победа,” заяви след победата Димитров. “Чувствах се комфортно по време на целия двубой.

“Също така съм благодарен, че имам възможността да играя пред публика отново. Жалко, че мачът трябваше да приключи по този начин, но аз се гордея с успеха си.”

Следващият съперник на българина е №46 в световната ранглиста – Миомир Кецманович. Сърбинът надигра испанския ветеран Фелисиано Лопес с 6:4, 6:4.