Гришо в трети кръг след нова убедителна победа
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Димитров се справи с австралиеца Болт за по-малко от два часа

Пределно мобилизиран Григор Димитров се класира за третия кръг на Australian Open след втората поредна трисетова победа – 7:6 (1), 6:1, 6:2 срещу представителя на домакините Алекс Болт на “Маргарет Корт арина”.

В първия кръг най-добрият български тенисист се справи уверено и с бившия финалист в надпреварата Марин Чилич – 6:4, 6:2, 7:6.

В първия сет, продължил 53 минути, Гришо се нуждаеше от тайбрек, но пък в него беше повече от категоричен – 7:1! Втората част беше като приятна разходка – българският тенисист разгроми 166-ия в световната ранглиста с 6:1 за 26 минути.

Играещия с “уайлд кард” Болт опита на няколко пъти да се задържи и в третия сет, но в крайна сметка се задъхваше да поддържа темпото на 18-ия в схемата, а и по-високата класа на Димитров си каза думата – нов успех – 6:2 за 31 минути.

Българинът съумя да пласира 10 аса, а освен това се отчете с 81-процентова успеваемост при своя сервиз.

Следващият съперник на Гришо ще бъде испанецът Пабло Кареньо Буста. 15-ият в схемата се класира за третия кръг, след като записа труден успех срещу левичаря от Чехия Иржи Весели с 3:1 сета – 6:3, 7:6 (3), 2:6, 6:4.

До този момент Димитров и Кареньо Буста са се срещали шест пъти на ниво световен тур, като балансът е по 3 победи. За последно те се срещнаха преди три години на червените кортове в Барселона.

В тази част на схемата е и финалистът от миналата година Доминик Тийм, с когото Димитров или Кареньо Буста ще може да се срещне в четвъртия кръг на надпреварата (осминафинали).