Грозни преди Лудогорец – Астана: Ще е доста сериозен и напрегнат мач
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"За Лудогорец евентуално отпадане от Астана ще бъде много болезнено във всички аспекти", анализира специалистът.

Бившият наставник на Левски и няколко казахстански тимове – Вячеслав Грозни, сподели очакванията си пред “Meta-ratings.kz.” преди срещата-реванш между Лудогорец и Астана от третия квалификационен кръг във втория по сила европейски клубен турнир Лига Европа.

“Искам да отбележа факта, че ръководството на Лудогорец е сериозно притеснено след неуспешните мачове на отбора. След загубата от Балкани в Шампионската лига клубът от Разград отстъпи на дебютанта в елитната дивизия на България. В реванша срещу Балкани Лудогорец спечели с 4:0, а в мача от националната дивизия клубът победи с 5:0. Забелязваме, че след пораженията има сериозно разклащане на отбора. След като отпадна от Олимпия, Лудогорец победи Ботев Враца с 5:0. След поражението от Астана, Лудогорец победи ЦСКА-София, който е основният конкурент за шампионата с резултат 3:0”, заяви Грозни.

“Отборът ще бъде силно мотивиран за реванша с шампиона на Казахстан. За тях отпадането от Астана ще бъде много болезнено във всички аспекти. Астана обаче има предимство. За разлика от Лудогорец – казахстанският клуб има олекотен календар на мачовете през август. За отбелязване е, че след победата над Динамо в Тбилиси, Астана не бе отбелязвал гол в четири поредни мача до мача с Лудогорец. Победата над шампиона на България в първия мач с резултат 2:1 вдъхва надежда и оптимизъм на отбора на Астана”, обяви той.

“Трудно е да се прогнозира резултатът от този мач, но Астана трябва да издържи, да играе дисциплинирано и да изстиска максимума от всички епизоди. Очаквам доста сериозен и напрегнат мач. Ще бъде много важно да се сдържат емоциите на терена”, допълни Грозни.